En dag på Kinnekulle

En vacker dag på Kinnekulle är fin dag. Den ger möjligheter till avstressande promenader i  en fantastisk miljö. Man kan uppleva rena rama djungeln, mäktiga stenbrott och fina hedmarker med många blommor. Tyvärr hade orkidéerna på Österplana blommat över. Det stora stenbrottet besökte vi dock bara hastigast, så bilder därifrån blev det inte denna gång, men har tänkt mig en tur dit till hösten. Tror att de röda klipporna kan bli ett häftigt inslag i höstfägerna från den omgivande skogen. De klippor som jag däremot visar bilder på, kommer från Österplanas ”lilla” stenbrott, som bildar en ravin in i naturreservatet.
De övriga bilderna är tagna på Munkängarna med alla sina blommande ramslökar samt Väserplanas naturreservat som bl.a. har en hänförande utsikt över Vänern.
Det finns, utöver dessa platser, mer att se och uppleva på denna kulle. Allt handlar bara om vilken årstid man är här. Tidig vår kan exempelvis bjuda på många blommande körsbärsträd, vilket skall vara en syn, har jag hört.

/Peo

Det här inlägget postades i Landskap, Miljöer, Natur, Växter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *